Etusivulle
Rutalahden Mylly
Tuotteet
Hinnasto
Spelttireseptit
Spelttirinkelit
Spelttivohvelit
Pehmeä marjapiirakka
Kaneliässät
Spelttisämpylät
Spelttisarvet
Piparkakut
Spelttipuuro
Nopea puuro mikrossa
Kinkkupiirakka
Spelttijauheliharisotto
Lisäkespeltti
Kaurareseptit
Ruisreseptit
Jakelukanavat
Myllytupa
Yhteydenotot
Linkit

Kinkkupiirakka

Pohja:
100 g voita
2 dl spelttijauhoja
2 rkl vettä

Täyte:
200 g:n viipale kinkkua
2-3 sipulia tai punasipulia
1 rkl voita
½ tl yrttisuolaa
2 dl kermaa
2 munaa
100 g juustoraastetta

Anna voin lämmetä huoneenlämmössä. Nypi siihen spelttijauhot ja lisää lopuksi pieni tilkka kylmää vettä. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle tai kauli se ohueksi levyksi. Anna pohjan kypsyä 10 minuuttia 225 asteisessa uunissa.

Valmista sillä aikaa täyte: Silppua sipulit, pane ne hautumaan voihin. Kuutioi kinkku ja lisää se pannulle. Mausta yrttisuolalla. Sekoita kerma ja munat.

Levitä puolikypsälle pohjalle kinkkuseos. Kaada päälle munakermaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste. Ripottele päälle vielä ohut silaus paprikajauhetta. Kypsennä piirasta 225-asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia eli kunnes neste on hyytynyt ja pinnassa on hyvä väri.

sivua muokattu viimeksi 24.6.2007
Sydnmaan Viljaa! Rutalahden Mylly - Lahden tila, Lahdentie 40, 41710 Rutalahti